Publicador de continguts


La gent gran teixeix xarxa


14 de febrer de 2024

L'equip territorial del CMSS Mestral, conjuntament amb el Centre de Salut de Son Serra, entitats i comerços dels barris de Son Rapinya, Son Serra- La Vileta, Los Almendros-Son Pacs, Son Xigala, Son Ximelis, Son Roca i Son Anglada, es marquen com a objectiu afavorir la promoció de l’envelliment actiu i la millora de la qualitat de vida de la gent gran. 

S'han creat diferents espais de trobada i activitats en el barri per a gent gran que afavoreixin les interrelacions personals, i la seva vinculació amb els recursos i serveis del seu entorn.

L'equip territorial del CMSS Mestral, conjuntament amb el Centre de Salut de Son Serra, entitats i comerços dels barris de Son Rapinya, Son Serra- La Vileta, Los Almendros-Son Pacs, Son Xigala ,Son Ximelis, Son Roca i Son Anglada, es marquen com a objectiu afavorir la promoció de l’envelliment actiu i la millora de la qualitat de vida de la gent gran.

El projecte Teixint Xarxes pretén sensibilitzar a la població general, entitats i serveis, de la problemàtica que suposa la soledat no desitjada i promoure la detecció conjunta d’aquestes situacions, i per altra banda, facilitar l’accés d’aquesta població a espais que afavoreixin les interrelacions personals, i la seva vinculació amb els recursos i serveis del seu entorn.

S'han creat diferents espais de trobada de periodicitat setmanal que es dinamitzen a través activitats diverses com tallers d'estimulació cognitiva, manualitats, cuina, ioga... dirigides a la població de gent gran. Des del mes d'octubre comptem amb la col·laboració d’una professional especialista en neuromotricitat, realitzant sessions d’exercicis que treballen la interacció entre el cervell i el cos.

D'altra banda, des del projecte impulsem la participació als espais i activitats del barri com la Ruta Saludable i el Club de lectura del Centre de Salut, i altres activitats comunitàries ( Espai en família, Marxa 25 N...)

Aquest mes de gener s'han realitzat sessions dirigides pels professionals del Centre de Salut de Son Serra-La Vileta on s'han treballat "Habilitats per la vida". La valoració dels participants ha sigut molt positiva, verbalitzant la necessitat de poder comptar amb aquest tipus d'espai.

Data darrera modificació: 27 de febrer de 2024