Publicador de continguts


Cort llança un concurs d’art contemporani en col·laboració amb AEDAS Homes centrat en l’herència artesanal de la ciutat


8 de febrer de 2024

El primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, valora positivament aquesta actuació, directament sorgida de la col·laboració publicoprivada i que té com equipaments de referència l’espai municipal Can Balaguer i el centre cultural Casa Planas

Palma, 08 de febrer de 2024.- L’Ajuntament de Palma ha llançat, juntament amb la promotora d’habitatges AEDAS Homes, el primer Concurs Internacional d’Art Contemporani de la Ciutat de Palma, amb la denominació “Arts & Crafts”.
La iniciativa té com a objectiu celebrar, recollir i amplificar el llegat cultural de la capital de les Illes Balears, fomentant la innovació i l’excel·lència artesana, i compta amb la implicació de l’espai públic Can Balaguer i del centre Casa Planas, a més del projecte municipal CAC Palma.
Les bases del certamen recullen que se seleccionaran dues propostes guanyadores que rebran un premi de tres mil euros cadascuna i una beca de creació, producció i residència durant un període de tres mesos a Casa Planas, equipament orientat a la creació i la investigació contemporània.
Els interessats a prendre part en aquest certamen han d’emplenar el corresponent formulari i remetre la seva proposta abans del 28 de febrer, a través de la plana web d’AEDAS Homes.
El primer tinent de batle i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma, Javier Bonet, ha valorat positivament que “es concretin aquest tipus de col·laboracions entre el sector privat i l’Administració pública, ja que l’aposta de les empreses per l’art i la cultura redunda en benefici de tota la comunitat”.
Dins el marc d’aquesta cooperació, AEDAS Homes destinarà recursos a la producció dels dos projectes guanyadors, i facilitarà l’espai adient per al seu desenvolupament, de la mà de Casa Planas, a més de finançar una exposició i publicació que seran coordinades des de Can Balaguer i el projecte CAC Palma.
Segons el primer tinent de batle, la finalitat és que “els artistes del nostre entorn i els vinguts de fora tenguin la possibilitat de dur a terme les seves creacions, atorgant especial rellevància a la tradició artesanal a partir de criteris de sostenibilitat, circularitat i talent”.
En una primera fase, el jurat seleccionarà 10 finalistes, d’entre els quals es designaran els dos projectes guanyadors. A més de les compensacions materials ja esmentades, les propostes escollides accediran, per part de Casa Planas, a un servei d’acompanyament, mentoria i comissariat conduït per experts. En aquest procés, participaran professionals de Casa Planas i dos components de l’Associació de Comissaris i Crítics d’Art de les Illes Balears (ACCAIB).
El concurs artístic promogut per l’Ajuntament i la promotora immobiliària forma part de la iniciativa “Amblesarts by AEDAS Homes”, inclosa en el Pla ESG d’aquesta empresa, on es recullen ambicioses expectatives ambientals, socials i de governança vinculades als Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides.
Aquest és el primer projecte d’aquestes característiques que AEDAS Homes convoca enguany, i se suma a les 14 línies d’estratègia cultural que ja té en marxa i que es desenvolupen en diferents ciutats espanyoles, com ara Alcalá de Henares, Terrassa, Estepona, València, Boadilla del Monte, Granada, Alacant, Rincón de la Victoria, l’Hospitalet de Llobregat, Pamplona, Saragossa, Valladolid, Màlaga i Pozuelo de Alarcón.

Data darrera modificació: 8 de febrer de 2024