Publicador de continguts


El batle presenta l’oferta expositiva de Cort per a la Nit de l’Art, que es diversificarà entre el Casal Solleric, Can Balaguer i la Fundació Miró Mallorca


12 / de setembre / 2024

Jaime Martínez Llabrés ha participat, a les dependències de Baró Galeria, en l’acte informatiu que marca el compte enrere per a un dels esdeveniments socials i culturals més importants de l’any a Palma 

Palma, 11 de setembre de 2024.- El batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, ha assistit aquest dimecres a la presentació de la nova edició de la Nit de l’Art, que ha tingut lloc a l’espai de Baró Galeria. 
En representació de l’Ajuntament, també hi han estat presents el primer tinent de batle i regidor de Cultura, Javier Bonet, i el coordinador general de Turisme, Cultura i Arts Visuals, Fernando Gómez de la Cuesta.

Igualment, han pres part en la convocatòria el conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauzá; la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura, Antònia Roca; el secretari autonòmic de Cultura i Esports, Pedro Vidal, i el director de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB), Llorenç Perelló.

El primer regidor de Cort ha aprofitat l’oportunitat per a destacar la feina de l’associació Art Palma Contemporani i del seu president, Fran Reus, per l’esforç i la dedicació que han aportat en l’organització de l’edició número 28 d’un dels esdeveniments més importants del calendari social i cultural de la ciutat.

Martínez Llabrés ha remarcat la intenció del govern municipal de “treballar coordinadament amb el sector per a avançar de forma conjunta en la consolidació de Palma com a capital cultural, posant en valor els seus espais expositius, tant els públics com els privats, des d’una òptica de sinergia i diàleg entre les parts”.

Al mateix temps, el batle ha resumit les principals activitats que l’Àrea municipal de Cultura ha previst amb vista a la Nit de l’Art de 2024, i que tindran com a punts d’acollida les dependències del Casal Solleric, Can Balaguer i la Fundació Miró Mallorca. 

D’aquesta manera, el Casal Solleric inaugurarà el 21 de setembre l’exposició ‘Inter-accions’, de Concha Jerez, on, per primera vegada en tota la trajectòria d’aquesta prestigiosa artista, es posarà el punt de mira, en exclusiva, en les seves accions i performances. Aquesta proposta podrà ser visitada a la Planta Noble. 

Concha Jerez és una de les pioneres de l’art conceptual a Espanya. Ha estat guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques de 2015 i el Premi Velázquez d’Arts Plàstiques de 2017.
També al Casal Solleric es presentarà el projecte “Un lleuger vol”, de Cecilia Paredes, comissariat per Montserrat Torras, i, a més, estarà a disposició del públic, fins al 13 d’octubre, l’exposició “Prender la mirada”, comissariada per Esmeralda Gómez Galera, amb l’aportació d’un grup heterogeni i eclèctic d’artistes, com ara Mati Klarwein, Rafa Forteza, Barbara Weil, Mercedes Laguens, Tomás Pizá, Bel Fullana, Román Fabré, o Ian Waelder, entre altres grans creadors.

Pel que fa a l’espai de Can Balaguer, s’inaugurarà, coincidint amb la Nit de l’Art, la instal·lació de dues peces de l’artista palmesana Mar Guerrero i de la creadora de la Pobla Cristina Vinyals, produïdes a Casa Planas amb el patrocini d’Aedas Home, dins el programa Arts & Crafts, i amb la col·laboració de l’Associació de Crítics i Comissaris d’Art de les Illes Balears (ACCAIB).

Aquest projecte constitueix la primera experiència de residència, investigació, producció i exposició vinculada al projecte del centre de creació CAC Palma, posat en marxa per l’Ajuntament.

Una altra proposta de Can Balaguer que completa el seu programa és l’exposició “Connexió Vostell. Berlín-Malpartida-Palma”. Aquesta mostra investiga la relació d’aquest reconegut artista, ja desaparegut, amb l’arxipèlag. 

D’altra banda, el 18 de setembre, la Fundació Miró Mallorca inaugurarà tres exposicions d’inqüestionable qualitat.

Així, a l’Espai Zero es presentarà la mostra de Laia Ventayol comissariada per Aina Pomar, dos talents emergents dins el nostre context artístic. 

Per la seva banda, l’Auditori passa a ser un espai d’exposició permanent, amb els mateixos horaris d’obertura que les sales del museu. La seva identitat es construeix a través de programes o cicles d’artistes que s’expressen prioritàriament en vídeo o cinema. 

La inauguració es durà a terme mitjançant la projecció de quatre pel·lícules de l’artista Max de Esteban, que centra el seu interès creatiu en l’anàlisi de la condició humana en un règim tecnològic.

La intel·ligència artificial, la manipulació genètica i l’especulació immobiliària són alguns dels temes presents en les seves obres.

Pel que fa a l’Espai Cúbic, la seva proposta farà referència a una fórmula que es pretén introduir per a acostar la figura de Joan Miró, i que consisteix a propiciar que aquest artista universal convidi altres creadors a visitar casa seva.

En aquesta ocasió, el visitant serà Alexander Calder, configurant el preludi del que s’intentarà que es transformi amb el temps en una gran exposició que reuneixi dos artistes que varen compartir una mateixa concepció expressiva i que, a més, estigueren units tota la vida pel lligam de l’amistat. 

 

Data darrera modificació: 12 de setembre de 2024